Ohjaus: Miika Muranen, Koreografia: Kira Riikonen, Rooleissa: Elina Korhonen, Matti Hakulinen

Tarina kuvanveistäjä Pygmalionin rakkaudesta veistämäänsä naiseen oli pohjana irlantilaisen George Bernard Shawn samannimiselle näytelmälle vuodelta 1912. Sitä seurasivat Oscar-palkittu elokuva (1938) ja musikaaliversio nimeltä My Fair Lady (1956), joka myös filmattiin 1964.
Kielitieteilijä ottaa kadulta koulutettavakseen kukkamyyjän muokatakseen tästä ladyn tuleviin seurapiiritanssiaisiin. Molemmat rakastuvat lopulta toisiinsa, mikä on kova paikka heistä etenkin öykkärimäiselle vanhapoikaprofessorille.
Shawn väite, että eriarvoisuus olisi loppujen lopuksi kiinni ympäristövaikutuksista, on vallankumouksellinen mille tahansa luokkayhteiskunnalle. Murasen ohjaus kysyy myös, miten aikamme tosi-tv -kilpailujen voittajille käy, kun menestys on jo saavutettu.
Esitys tarjoaa sujuvan ja kekseliäästi toteutetun musiikkiteatterielämyksen. Mikko Koivusalon uuskäännös tuo lisäpotkua etenkin taidokkaisiin laulu- ja tanssinumeroihin.

Jari Kokkinen

”Sujuva ja kekseliäs.”