Helsinkiläisen I Walk The Linen neljäs albumi Language of the Lost sisältää 34 minuuttia radiokelpoista punkrockia. Mollivoittoisuudestaan huolimatta varsin aurinkoisia mielikuvia synnyttävä levy on turvallinen soppa, josta löytyy makua ja mausteita.
I Walk The Linen kokoonpano on toimivien elementtien summa. Laulaja Ville Rönkön leveä ääntämys ja kevyesti sylkevä laulutyyli sopivat hyvin bändin rempseään meininkiin. Anna Pirkolan koskettimet tuovan saundiin massiivisuutta ja sävykkyyttä. Soittamisen ilo ja energia ovat tallentuneet nauhalle kiitettävästi.
Punkille ominainen yhteiskuntakriittisyys on levyllä lähinnä kosmeettista. Rockille ominaisesti teksteissä tärkeämpää on se ,miltä ne kuulostavat, kuin se, mitä ne tarkoittavat. Kappalemateriaaliltaan tasaisen levyn kirkkaimmat kolmeminuuttiset ovat kutkuttavasti polveileva Backfire sekä indienakutusta isoon meininkiin naittava Every Stone Left Unturned.
Kokonaisuutena Language of the Lost on tiukka paketti. Sen helposti lähestyttävään tunnelmaan ja viihdyttävään poljentoon on vaivatonta heittäytyä. Kesää odotellessa.

Rauli Karjalainen

”Mollivoittoista aurinkoisuutta.”