Ei hakutuloksia.

Avustajaksi?

Jylkkäri kaipaa avustajia. Avustajien panosta tarvitaan niin minimittaisiin kulttuuripuffeihin kuin keskiaukeaman reportaaseihinkin. Aiempi kokemus toimitustyöstä ei ole edellytyksenä, vaan lehden toimituksen tarkoituksena on avustaa opiskelijoita tekemään sellaista lehteä, millainen ylioppilaslehden heidän mielestään kuuluisi olla.

Avustajajutusta maksetaan palkkio (tyypillisimmillään 80-120 euroa). Pienitöisistä jutuista vähemmän (min. 15 euroa), suuritöisistä jutuista enemmän (sopimuksen mukaan, toistaiseksi ennätys 200–300 euroa).

Liity joukkoon

 1. Seuraa Jylkkäriä Facebookissa – siellä ilmoitetaan avustajapalavereista ja käydään keskustelua lehdestä. Liity myös Jylkkärin avustajat -ryhmään Facebookissa.
 2. Tule avustajapalaveriin (lehden ilmestymisen jälkeinen tiistai klo 16.00, Jyyn toimisto Ilokivellä)

Kevään 2017 avustajapalaverit

 • ti 24.1. klo 14–16
 • ti 14.2. klo 14–16
 • ti 7.3. klo 14–16 Jylkkäri-ilta ma 6.3. klo 18–21 Ylä-Ruthilla korvaa avustajapalaverin
 • ti 28.3. klo 16–18
 • ti 25.4. klo 16–18

Paikkana siis JYYn toimisto Ilokivellä. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Juttupaikat ja juttujen pituudet

Lehdelle on laadittu tietty perusrakenne. Parhaiten saat käsitystä juttutyypeistä tutkimalla näköislehtiä viime vuosilta. Juttujen pituudet selviävät Jylkkärin taitto-ohjeesta. Päätoimittajan kanssa sovitaan, millaiseen taittomalliin juttua ollaan tekemässä. Sen jälkeen taitto-ohjeesta näkee, mitä elementtejä juttuun kuuluu ja millaisin mitoin.

Kaikki lehdessä oleva sisältö (pääkirjoitusta lukuun ottamatta) on periaatteessa mahdollista tehdä avustajalla. Esimerkiksi Jylkkärin sivun 13 menokalenteri on jo pitkään tilattu avustajalta. Jos siis olet kiinnostunut tulemaan mukaan lehdentekoon, mutta et halua ottaa varsinaista journalistista vastuuta, niin Jylkkärissä on myös avustavia tehtäviä, joista voidaan sopia palkkioita.

Arvostelut

Jylkkäri julkaisee lyhyitä ”arvosteluja”, joiden tekijälle Jylkkäri hankkii arvostelukappaleen tai kriitikkoliput arvosteltavan kulttuurituotteen äärelle pääsemiseksi. Miniarvosteluista maksetaan lähtökohtaisesti 15 euron palkkio. Jylkkärin kulttuuriaukeamalla on myös isompi juttupaikka, johon mahtuu kunnollinen kritiikki tai vaikka vertaileva artikkeli useammasta teoksesta. Niistä maksetaan jo järkevämpiä palkkioita.

Juttujen toimittaminen

Jutut Jylkkäriin toimitetaan Google Docsin avulla.

 1. Luo tyhjä asiakirja.
 2. Nimeä asiakirja seuraavasti 09-2017 Jutun nimi (Tekijän Nimi), jossa 09-2017 on se lehden numero, johon jutun on sovittu tulevan.
 3. Jaa tiedosto käyttäjille: paatoimittaja@jylkkari.fi ja toimittaja@jylkkari.fi. Katso, että luovutat myös muokkausoikeuden.
 4. Varmista että juttu on kirjoitettu, kuten taitto-ohjeessa näkyy. Muista myös kuvatekstit ja mahdolliset ehdotuksesi puhekuplanostoiksi.

Palkkion maksu

Juttupalkkioita maksetaan noin kerran kuukaudessa. Äärimmäisissä hätätilanteissa palkkio voidaan maksaa nopeamminkin, mutta pääsääntö on, että jutun hyväksymisen jälkeen päätoimittaja tekee maksumääräyksen, ja rahat ilmestyvät tilille viimeistään neljän viikon sisään.

Palkkiota varten Jyyn taloustoimisto tarvitsee

 • ajantasaisen verokortin
 • postiosoitteen
 • nimen
 • sähköpostin ja puhelinnumeron

Voit toimittaa verokortin talouspalveluihin Vehkakujalle toimiston aukioloaikoina tai voit lähettää sen postissa. Helpoin tapa on skannata verokortti pdf-tiedostoksi ja lähettää sen ylläolevien tietojen kera sähköpostilla osoitteeseen talous@jyy.fi. Laita viestin otsikoksi ”Verokortti Jylkkärin palkkioita varten”.

Lisätietoja

Nämä neuvot on tarkoitettu helpottamaan käytäntöjä turhan työn välttämiseksi. Voit tietenkin tulla aivan perinteisesti käymään toimituksella Ilokivellä tai nykiä toimituksen jäseniä hihasta kapakassa. Päätoimittajan löytää parhaiten Ylä-Ruthilta tai Vakiopaineesta.

Voit myös soittaa (10-14) päätoimittaja Jaana Kankaalle (045 137 1957) ja vinkata kiinnostavasta aiheesta tai tarjoutua tekemään juttuja.