Ei hakutuloksia.

Avustajaksi?

Jylkkäri toimii avustajaperiaatteella. Jylkkäriä voi avustaa kirjoittamalla, valokuvaamalla tai kuvittamalla. Aiempaa kokemusta ei välttämättä vaadita, vaan toimitus auttaa jokaista tarpeen mukaan.

Miten pääsen avustajaksi?

Jylkkärin avustajaksi pääsee helpoiten noudattamalla yhtä tai useampaa seuraavista kohdista:

 1. Liity Jylkkärin avustajien Facebook-ryhmään.Ryhmässä tiedotetaan muun muassa avustajapalavereista sekä jaetaan pieniä ja/tai kiireellisiä työtarjouksia.
 2. Tule seuraavaan avustajapalaveriin. Avustajapalaverissa ideoidaan tulevia lehtiä ja jaetaan juttuideoita innokkaille tekijöille. Avustajapalaveri järjestetään lehden ilmestymistä seuraavana tiistaina klo 16–18 Kulttuuriravintola Ylä-Ruthin kabinetissa. Avustajapalavereista ilmoitetaan Jyytisissä ja Jylkkärin Facebook-sivulla.
 3. Ehdota juttuideaasi suoraan päätoimittajalle. Juttuidean voi kertoa lähettämällä sähköpostia, soittamalla tai tulemalla käymään Jylkkärin toimituksessa Ilokivellä.

Miten teen jutun Jylkkäriin?

Ehdota aina ensin juttuideaasi päätoimittajalle ennen kuin alat työstämään sitä. Jylkkäri ei ole velvollinen maksamaan palkkiota jutusta, jota päätoimittaja ei ole tilannut. Näin vältyt myös turhalta työltä, sillä on mahdollista, että joku on jo tekemässä samasta aiheesta juttua, lehdessä ei ole tilaa jutulle tai päätoimittaja ei ole kiinnostunut juttuideastasi.

Kun päätoimittaja on hyväksynyt juttuideasi, on aika sopia jutun yksityiskohdista. Jokaisen avustajan kanssa tehdään kirjallinen avustajasopimus, jossa sovitaan muun muassa luovutettavista oikeuksista.

 1. Jutun pituus. Jutun pituus ilmoitetaan merkeissä. Huom! Merkkimäärä sisältää välilyönnit.
 2. Jutun elementit. Tekstin lisäksi sinulta voidaan pyytää juttuun esimerkiksi kainalojuttua, kommenttia tai faktalaatikkoa.
 3. Palkkio. Palkkiosta sovitaan aina etukäteen.
 4. Deadline. Eli milloin toimitus odottaa saavansa sinulta valmiin jutun. Ilmoita välittömästi toimitukseen, jos et saa juttua tehtyä deadlineen mennessä tai et syystä tai toisesta pysty toimittamaan juttua ollenkaan. 

Jutut Jylkkäriin toimitetaan Google Docsin avulla. Kuvat toimitetaan tiedostoina tai jaettuna kansiona.

 1. Luo tyhjä asiakirja.
 2. Nimeä asiakirja seuraavasti X-2018: Jutun nimi (Tekijän Nimi), jossa X-2018 on se lehden numero, johon jutun on sovittu tulevan.
 3. Kirjoita juttu valmiiksi. Varmista, että dokumentissa on kaikki elementit, joista aiemmin on sovittu.
 4. Jaa tiedosto käyttäjille: paatoimittaja@jylkkari.fi ja toimittaja@jylkkari.fi. Katso, että luovutat myös muokkausoikeuden.
 5. Lähetä tai jaa kuvat osoitteeseen paatoimittaja@jylkkari.fi ja toimittaja@jylkkari.fi.

Katso täältä ohjeet, miten teksti tulisi muotoilla.

Juttujen deadlinet ovat seuraavat, ellei muuta ole erikseen sovittu:

 • 3/2018: 13.3.
 • 4/2018: 10.4.

Miten saan palkkioni?

Avustajajutusta maksetaan aina palkkio. Palkkiot vaihtelevat sen mukaan, kuinka suuritöisestä jutusta on kyse. Keskimääräinen palkkio on noin 100 euroa – pienemmistä jutuista maksetaan vähemmän, suuremmista enemmän.

Juttupalkkiot maksetaan kuukauden sisällä siitä, kun päätoimittaja on hyväksynyt juttusi julkaistavasti. Äärimmäisissä hätätilanteissa palkkio voidaan maksaa nopeamminkin.

Palkkiota varten JYYn taloustoimisto tarvitsee:

 • ajantasaisen verokortin
 • tilinumeron
 • postiosoitteen
 • nimen
 • sähköpostin ja puhelinnumeron

Verokortti ja henkilötiedot toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen talous@jyy.fi. Laita otsikoksi ”Jylkkärin palkkiot”. Voit toimittaa tiedot myös postitse osoitteeseen Jyyn taloustoimisto, Vehkakuja 2B, 40700 Jyväskylä.

Toiminimellä tai yrityksen kautta tekevät avustajat voivat laskuttaa normaalin käytännön mukaisesti. Lasku toimitetaan niin ikään osoitteeseen talous@jyy.fi.

Lisätietoja

Päätoimittaja Jaana Kangas
045 137 1957
paatoimittaja@jylkkari.fi